fbpx
Політика

Україна виступає балансуючим фактором між Росією та Європою, – Кубів

Україна виступає балансуючим фактором між Росією та Європою. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає прес-служба Уряду.

«Глобальні політичні та військово-економічні виклики впливають на ідентифікацію східноєвропейського регіону, де саме Україна виступає балансуючим фактором між Росією та Європою. Саме Україна щодня протистоїть викликам, що постають не лише перед нею, але й перед Європою загалом», – зазначив він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За його словами, фактором розвитку України сьогодні є зростання економіки та європейська і євроатлантична інтеграція, та підкреслив схожість викликів, з якими стикається Європа та Україна. Врегулювання цих питань вимагає спільної відповідальності та скоординованих зусиль.

«Усі проблеми, з якими стикається Європа, аналогічні тим, з якими борються в Україні. Але Україна ще й стримує потужну військову агресію Росії, яка загрожує миру і спокою Європи зі Сходу. Ціна цього: життя понад 3,8 тисячі військових та 10 тисяч цивільних осіб, понад 1,7 млн вимушено переміщених осіб», – додав Кубів.

Читайте також: