fbpx
Україна

Гройсман дав поручення перевірити кожну область щодо наявності ліків

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що інформація про наявність ліків у лікарнях і необхідність додаткових закупівель має бути відкритою і доступною для кожного пацієнта. Про це повідомляє прес-служба Уряду

«Ми почали змінювати первинну ланку (надання медичної допомоги). І те, що 16 млн громадян уклали договори з лікарями, доводить – через півроку ситуація на первинці буде кращою. Ми запровадили програму «Доступні ліки». Більше 25 млн людей отримали рецепти на ліки від хронічних захворювань. Цим шляхом треба йти і вдосконалюватися. Наступний крок – лікування у лікарнях. Нещодавно я проводив велику нараду, де ми обговорювали проблему наявності ліків і звертали увагу на те, що ліки закуповуються, а приходить пацієнт до лікарні – і йому виписують рецепт. При цьому перевірити – чи є ліки в лікарні – неможливо. Тож треба відкрити інформацію», – зазначив він.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Гройсман додав, що після публікації Державна аудиторська служба перевірить її актуальність, а далі будуть ухвалюватися рішення про додаткові закупівлі.

«Якщо працювати якісно і професійно – буде результат. Даємо доручення – перевірити кожну область щодо наявності ліків. А далі треба пришвидшити створення нової загальнодержавної системи, яка «підтягуватиме» дані і дозволятиме розподіляти ліки. Відсутність контролю дозволяє зловживати. Люди приходять і питають, а де ж доступні ліки. А вони на складах лежать. Тож доручаю розпочати і тут роботу», – підкреслив прем’єр.

Читайте також:  Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження

 

Читайте також: