fbpx
Політика

МЗС України розкритикував висловлювання Орбана

МЗС України

До Міністерства закордонних справ України був викликаний Тимчасовий повірений у справах Угорщини в Україні Ласло Пап. Угорському дипломату було висловлено рішучий протест у зв’язку з низкою недружніх кроків офіційного Будапешта стосовно України та наголошено на необхідності припинення дій, які негативно впливають на двосторонні відносини. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Зокрема, наголошено на неприйнятності останніх заяв Прем’єр-міністра Угорщини В.Орбана щодо євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України, які суттєво дисонують з політикою Європейського Союзу та, у значній мірі, відображають підходи країни-агресора», – йдеться в повідомленні.

Також Папу було вручено ноту з вимогою надання офіційних роз’яснень у зв’язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну, оскільки до сфери компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України..

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Раніше Орбан висловив сумнів щодо реалістичності прагнень України стати членом Європейського союзу і НАТО.

Читайте також: