fbpx
За кордоном

Рішення Трампа про вихід США з Паризької угоди по клімату є помилкою, – Макрон

Еманнуель Макрон

1 червня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з Паризької угоди по клімату. У свою чергу президент Франції Еммануель Макрон назвав дане рішення справжньою помилкою.

«Кліматичні зміни – одна з головних проблем нашого часу. Вони вже змінюють наше повсякденне життя, але вони є глобальними і зачіпають кожного. І якщо ми нічого не будемо робити, наші діти пізнають світ міграцій, воєн, поневірянь – небезпечний світ. Це не те майбутнє, яке ми хочемо для себе. Це не те майбутнє, яке ми хочемо для наших дітей. Це не те майбутнє, яке ми хочемо для нашого світу», –  заявив він у відеозверненні, яке розміщене на сторінці в Facebook.

Читайте також:  Нідерланди замовили для України гаубиці DITA в Чехії

Також він додав, що всі, хто розчарувався в такому рішенні Трампа – вчені, інженери і підприємці –можуть «знайти у Франції другу батьківщину».

«Я закликаю їх приїхати і працювати з нами, працювати над конкретними рішеннями для нашого клімату, довкілля. Я можу запевнити вас: Франція не здасться в боротьбі. Я чітко підтверджую, що Паризька угода по клімату буде введена не тільки Францією, але всіма іншими державами», –  сказав Макрон.

Читайте також: