fbpx
Право

Банк “Михайлівський” віднесений до категорії неплатоспроможних назаконно, – суд

банк "Михайлівський"

Національний банк України порушив закон, віднісши банк “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних. Відповідне рішення виніс Окружний адміністративний суд міста Києва.

У рішенні суду, опублікованому в соціальній мережі, повідомляється, що правління Нацбанку порушило законодавчо встановлену процедуру, якою передбачається надання банкам 180 днів на приведення у відповідність своєї діяльності.

“Рішення про віднесення ПАТ “Банк Михайлівський” до категорії неплатоспроможних прийнято більш, ніж за 20 днів до закінчення 180-денного терміну, що вказує на передчасність прийняття Правлінням НБУ рішення № 14 / БТ”, – йдеться в документі.

Також в суді вказали на те, що Нацбанк застосував помилкові підстави для віднесення банку “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних.

“Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про те, що банк “Михайлівський” незаконно віднесений до числа неплатоспроможних, а тимчасова адміністрація і ліквідатори Фонду гарантування вкладів неправомірно зайшли в банк “Михайлівський”, – йдеться в заяві суду.

Читайте також: