В Австрії заборонили носити паранджу

В Австрії заборонили носити в громадських місцях паранджу, нікаб та інші предмети, що приховують обличчя і тіло людини. Відповідний документ в рамках так званого інтеграційного пакету прийняв парламент Австрії. Рішення вступає в силу з жовтня. З цього моменту всіх, хто порушив заборону, чекає штраф в сумі 150 євро. Також документом забороняється безоплатне розповсюдження примірників Корану.

У свою чергу біженці та мігранти з високими шансами на отримання такого статусу змушені будуть цілий рік відвідувати інтеграційні курси, де можна буде вивчити німецьку мову і дізнатися про цінності австрійського суспільства.

Також в рамках реалізації урядового рішення біженці зобов’язані будуть відпрацювати на громадських роботах без грошової винагороди. Тим, хто відмовиться це робити, загрожує скорочення соціальної допомоги.

Міністр закордонних справ та інтеграції Австрії Себастьян Курц впевнений, що таким чином біженці швидше зможуть інтегруватися в австрійське суспільство і завоювати його повагу. За його словами, реалізація інтеграційних заходів обійдеться австрійській державі в 200 мільйонів євро в рік.

Leave a Comment