fbpx
За кордоном

В Австрії заборонили носити паранджу

В Австрії заборонили носити паранджу

В Австрії заборонили носити в громадських місцях паранджу, нікаб та інші предмети, що приховують обличчя і тіло людини. Відповідний документ в рамках так званого інтеграційного пакету прийняв парламент Австрії. Рішення вступає в силу з жовтня. З цього моменту всіх, хто порушив заборону, чекає штраф в сумі 150 євро. Також документом забороняється безоплатне розповсюдження примірників Корану.

Читайте також:  "Вісь зла" проведе військові навчання на морі

У свою чергу біженці та мігранти з високими шансами на отримання такого статусу змушені будуть цілий рік відвідувати інтеграційні курси, де можна буде вивчити німецьку мову і дізнатися про цінності австрійського суспільства.

Також в рамках реалізації урядового рішення біженці зобов’язані будуть відпрацювати на громадських роботах без грошової винагороди. Тим, хто відмовиться це робити, загрожує скорочення соціальної допомоги.

Читайте також:  Бокасса - африканський диктатор-людожер (ВІДЕО)

Міністр закордонних справ та інтеграції Австрії Себастьян Курц впевнений, що таким чином біженці швидше зможуть інтегруватися в австрійське суспільство і завоювати його повагу. За його словами, реалізація інтеграційних заходів обійдеться австрійській державі в 200 мільйонів євро в рік.

Читайте також: