fbpx
Право

Заборона російських соцмереж в Україні вступила в силу

Заборона російських соцмереж в Україні

У газеті «Урядовий кур’єр» опубліковано указ президента Порошенка, яким він ввів в дію рішення РНБО про нові санкції проти Росії. Таким чином, з 17 травня 2017 року в Україні заборонені російські соцмережі «Вконтакте» та «Однокласники», а також сайти груп Яндекс та Mail.ru.

«Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в iнтернеті Yandex, соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники», заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручено опрацювати уряду та СБУ за участі Нацбанку. Це буде здійснено на підставі указу президента «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» №133/2017 від 15 травня 2017 року», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Відзначимо, що дане рішення викликало неоднозначну реакцію в суспільстві. У міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch і зовсім розкритикували цей указ, назвавши його неприпустимим порушенням права українців на отримання інформації за їх вибором.

Читайте також: