fbpx
Спорт

Збірна Голландії звільнила Блінда, його місце може зайняти іноземець

Керівництво футбольного союзу Нідерландів прийняло рішення звільнити Данні Блінда з посади головного тренера збірної Голландії. Таке рішення прийнято після поразки в матчі відбору на ЧС-2018 проти Болгарії з рахунком 0:2.

Данні Блінд займав цю посаду майже два роки, очоливши збірну влітку 2015 року після відставки Гуса Хіддінка. Контракт 55-річного фахівця був розрахований до серпня 2018 року. Однак невдалий виступ команди не дозволив йому допрацювати до кінця. У групі A збірна Голландії посідає четверте місце, маючи 7 очок в активі. Її випереджають Франція, Швеція та Болгарія.

Варто відзначити, що голландці раніше не змогли потрапити на Євро-2016. Керівництво збірної не може дозволити, щоб був подібний провал і з Чемпіонатом світу 2018 року.

Директор Королівського футбольного союзу Нідерландів Жан-Поль Декосс в інтерв’ю vi.nl заявив, що збірну може очолити Рональд Куман, проте в даний момент він пов’язаний контрактом з «Евертоном». Він також не виключив, що біля керма збірної може стати іноземний фахівець. Якщо так станеться, то це буде перший тренер іноземець збірної за 39 років. Останнім таким тренером був австрієць Ернст Хаппель, який керував командою з 1977 по 1978 рік.

У той же час, голландське видання De Telegraaf повідомляє, що Федерація футболу Нідерландів хоче залучити в якості радника Луї Ван Гала, який зараз перебуває на пенсії. Нагадаємо, що він двічі очолював збірну: в 2000-2002 роках і в 2012-2014 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігор Суркіс розповів про майбутнє Реброва в «Динамо»

Читайте також: