НБУ надав «Ощадбанку» статус банку, уповноваженого на зберігання запасів готівки

  Національний банк України надав АТ «Ощадбанк» статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки регулятора. Про це повідомили в прес-службі НБУ. Таким чином, «Ощадбанк» стане першим банком в Україні, який зможе здійснювати операції із запасами готівки НБУ з його дозволу, а також забезпечувати банки регіону готівкою і приймати від них надлишки.

 У прес-службі НБУ також повідомили, що регулятор буде делегувати частину функцій, які він виконує в регіонах, іншим учасникам ринку – банкам, в рамках реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні.

 У НБУ впевнені, що це дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу, яка наразі існує в Україні, на делеговану модель.

Related Post

 Відповідно до вимог положення про критерії і порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Нацбанку, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 28 вересня 2016 року №389, Національний банк України здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України.

 У свою чергу до участі в відборі допускаються банки, які надали відповідні письмові звернення про намір стати уповноваженими і відповідають критеріям вищезазначеного Положення.

Фото: media.novostimira.com

Leave a Comment