fbpx
Економіка

НБУ надав «Ощадбанку» статус банку, уповноваженого на зберігання запасів готівки

  Національний банк України надав АТ «Ощадбанк» статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки регулятора. Про це повідомили в прес-службі НБУ. Таким чином, «Ощадбанк» стане першим банком в Україні, який зможе здійснювати операції із запасами готівки НБУ з його дозволу, а також забезпечувати банки регіону готівкою і приймати від них надлишки.

 У прес-службі НБУ також повідомили, що регулятор буде делегувати частину функцій, які він виконує в регіонах, іншим учасникам ринку – банкам, в рамках реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 У НБУ впевнені, що це дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу, яка наразі існує в Україні, на делеговану модель.

 Відповідно до вимог положення про критерії і порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Нацбанку, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 28 вересня 2016 року №389, Національний банк України здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 У свою чергу до участі в відборі допускаються банки, які надали відповідні письмові звернення про намір стати уповноваженими і відповідають критеріям вищезазначеного Положення.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: