fbpx
Політика

Політичне протистояння у Львові шкодить іміджу України, – Микола Томенко

Коментуючи ситуацію, що розгорнулася навколо Грибовицького сміттєзвалища, екс-депутат Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що він категорично проти того, щоб політичне протистояння у Львові створювало негативний імідж як Львову зокрема, так і України в цілому, особливо напередодні туристичного сезону.  

«Те, що мер так злякався можливого тиску політичних опонентів, що викликав сотні військових і поліцейських, а також стягнув відповідну військову техніку в центр Львова, не є позитивним рішенням цієї проблеми. Зате і дії його опонентів із застосуванням бійок і газу також не викликають підтримки», – сказав він.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як вважає Микола Томенко, в цій ситуації можна вчинити цивілізовано, як прийнято в Європі. Якщо, за його словами, мер Львова вважає, що непричетний до трагедії, тоді може не побоюючись провести громадське обговорення, щоб жителі міста могли сказати, підтримують вони його чи ні.  

«Це дозволить зняти питання його можливої відставки на засіданні Львівської міської ради. У разі якщо більшість львів’ян його не підтримає, треба буде використовувати наступний механізм демократії – дострокові вибори», – констатував політик.

Читайте також: