fbpx
Новини світу

В ЄС заборонили ув’язнювати біженців

Згідно з постановою суду Європейського Союзу в Люксембурзі, біженці, які незаконно в’їжджають з однієї європейської держави в іншу, не можуть бути поміщені під варту. Відносно таких громадян відповідні інстанції повинні прийняти рішення про депортацію в країну їх походження.  

Відповідний вердикт був винесений судом за підсумками розгляду звернення Касаційного суду Франції, який вимагав роз’яснень у справі однієї громадянки Гани. Як повідомляється, жінка намагалася потрапити на територію Франції з Бельгії, проте була поміщена під варту правоохоронцями.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У суді пояснили, що згідно з європейським законодавством, жінку не мали права позбавляти волі і повинні були прийняти рішення про її депортацію.  

Крім іншого, суд в Люксембурзі попередив, що біженці, які перебувають під депортаційні арештом, не повинні міститися з ув’язненими, котрі скоїли кримінальні злочини.   

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Читайте: ЄС використовує безпілотники для контролю припливу біженців по морю

Читайте також: