fbpx
Політика

Без кримськотатарського батальйону не обійтися, – Рефат Чубаров

Як вважає народний депутат України від фракції «БПП», глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, в складі Нацгвардії слід створити кримськотатарський батальйон, до якого увійдуть уродженці і вихідці з Криму.  

«Зрозуміло, що даний підрозділ не може бути ні монорелігійним, ні мононаціональним. У той же час в організації служби та повсякденному житті військовослужбовців слід передбачити елементарні умови, що враховують їхні релігійні потреби і національні традиції», – додав він.  

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

При цьому Рефат Чубаров зазначив, що аргументів на користь створення такого батальйону куди більше, ніж уявних або об’єктних побоювань, і всі вони були раніше представлені президенту і главі МВС.  

«Ми продовжуємо працювати в напрямку максимального врахування прав та інтересів усіх жителів Криму – як кримських татар, так і інших національностей. І не тільки тих, хто опинився на материку, але і в першу чергу, тих, хто проживає в окупованому Криму. І обійтися без створення кримського батальйону не вдасться», – констатував політик.   

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Читайте: Санкцій проти Росії недостатньо для звільнення Криму і Донбасу, – Рефат Чубаров

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: