fbpx
Політика

Україна приєдналася до бойової тактичної групи ЄС

Як повідомляє прес-служба Місії України в Європейському Союзі, 6 червня в Брюсселі було підписано Ноту про приєднання Міністерства оборони України до Технічної угоди між Міністерством національної оборони Республіки Польща, Міністерством оборони Словацької Республіки, Міністерством оборони Угорщини та Міністерством оборони Чеської Республіки щодо їх співпраці в рамках бойової тактичної групи Європейського Союзу, сформованої країнами Вишеградської четвірки.  

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

«З підписанням Ноти було завершено нормативно-правове регулювання досягнутих домовленостей, загальних зобов’язань, принципів і процедур, згідно з якими сили і засоби Збройних Сил України певним складом беруть участь в оперативному чергуванні», – йдеться в повідомленні.  

Як відзначають українські дипломати, цей крок є свідченням відданості України забезпеченню стабільності і безпеки в світі, а також готовності робити для цього свій активний внесок.   

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Читайте: Українську армію реформують під стандарти НАТО до кінця 2020 року

Читайте також: