fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ запобігла ряду терактів на Євро-2016, – Василь Грицак

Як повідомив глава СБУ Василь Грицак, завдяки зусиллям українських силовиків вдалося запобігти ряду терактів, які планували напередодні, а також під час Євро-2016 у Франції.  

За його словами, співробітникам відомства вдалося з’ясувати, що на територію України прибув громадянин Франції, який налагоджує контакти з військовими на сході. Зокрема, він займався волонтерською діяльністю і намагався з’ясувати, де можна придбати зброю і вибухівку.  

Українські силовики, в свою чергу, зв’язалися з французом, представившись продавцями зброї. Йому було передано п’ять автоматів Калашникова, понад п’ять тисяч патронів, два протитанкових гранатомети, 18 пострілів до них, 125 кілограмів тротилу, 100 детонаторів і 20 балаклав.  

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Як вдалося з’ясувати, чоловік планував теракти в мечеті, синагозі, а також адміністративних будівлях. Він був затриманий при спробі перетнути кордон.  

Василь Грицак також звернув увагу на те, що чоловік пропонував гроші за те, щоб вантаж супроводжував українець. На його думку, це може свідчити про наявність «російського сліду» в запланованих терактах.  

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Цікаво, що глава СБУ також додав, що спочатку цю інформацію не планували оприлюднювати, але згодом вона все таки з’явилася в західних ЗМІ.   

Читайте: Україна та ООН створюють групи з моніторингу українських СІЗО з метою недопущення катувань, – Василь Грицак

Читайте також: