fbpx
Політика

ВР підтримала виділення 4 млрд субвенцій на відновлення української частини Донбасу

Сьогодні, 2 червня, Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №4623, який передбачає виділення 4 мільярдів субвенцій на відновлення української частини Донбасу.  

Як розповів народний депутат України від фракції «БПП» Максим Єфімов, цей законопроект в парламенті намагалися прийняти протягом 10 місяців.  

«Сьогодні той документ є компромісним, його підтримали президент, Мінфін, казначейство і переважна більшість депутатів. Його прийняття – це єдине можливе швидке вирішення тих проблем, які існують на Донбасі», – підкреслив він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За його словами, Донецька ОДА за власні гроші зібрала і підготувала інвестиційних проектів на суму близько 4 мільярдів гривень. Згідно розроблених проектів, відновленню підлягають понад 3 тисячі житлових будинків, близько 100 гуртожитків, 24 дитсадка, 72 школи, 7 профтехучилищ та 3 вуза, 14 лікарень, 2 пологові будинки, 17 амбулаторій, понад 500 км доріг державного значення та близько 10 мостів, 16 водопроводів , 8 теплотрас і 1 425 об’єктів електропередач.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: