fbpx
Політика

Віталій Кличко закликав не допустити зростання цін на опалення і гарячу воду

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабінету міністрів і Національної комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг, закликавши їх переглянути рішення щодо підвищення вартості газу і тарифів на опалення і гарячу воду.  

За його словами, рішення підвищити вдвічі вартість газу для підприємств, що забезпечують Київ теплою енергією призведе до різкого подорожчання тарифів на опалення і гарячу воду.  

«Вартість опалення для населення зросте з 17 до 31 гривні за квадратний метр, а вартість гарячої води до 78 гривень за кубометр. Такі тарифи є непідйомними для більшості киян, а особливо – для пенсіонерів та сімей з дітьми, де працює один з батьків», – підкреслив він.  

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як вважає Віталій Кличко, такі рішення можуть мати абсолютно непередбачувані наслідки, в числі яких зубожіння населення, виселення сімей, зростання соціальної напруженості, руйнування комунальної галузі.  

При цьому міський голова запевнив, що зі свого боку зробить все можливе, щоб захистити городян від наслідків такого подорожчання. Перш за все, столична влада планує до кінця цього року встановити у всіх багатоквартирних будинках міста лічильники теплової енергії, що дозволить знизити платежі киян за опалення і гарячу воду на 30% -40%.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«По-друге, я дав доручення Департаменту соціальної політики розробити додаткові механізми соціального захисту вразливих категорій населення, в першу чергу – пенсіонерів і сімей з дітьми, від наслідків різкого зростання комунальних платежів», – додав він.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: