fbpx
Політика

Заарештовані кошти Януковича повинні бути спрямовані на потреби армії, – Сергій Пашинський

Комітет Верховної Ради України з питань нацбезпеки і оборони буде домагатися повернення арештованих коштів режиму Януковича до українського бюджету і використання їх на потреби армії. Відповідну заяву зробив глава комітету, народний депутат Сергій Пашинський.  

«У нас колосальні проблеми з бюджетним фінансуванням національної оборони, тому наш комітет неодноразово ухвалював рішення, ми зверталися до президента і прем’єр-міністра, в компетенції якого знаходиться це питання», – зазначив він.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як нагадав Сергій Пашинський, мова йде про суму в розмірі майже 1,5 мільярда доларів, які заарештовані на рахунках «Ощадбанку». З цієї суми 600 мільйонів – готівкові, а ще 850 мільйонів – облігації внутрішньої позики, які погашаються.  

«З цих всіх коштів 3,6 мільярда гривень планувалося направити на ремонт військової техніки та закупівлю зброї», – розповів політик.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 У той же час, за його словами, в парламенті намагаються перешкодити прийняти законопроект, що дозволяє врегулювати це питання.  

«Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності замість того, щоб готувати законопроект до другого читання, прийняв рішення рекомендувати ВР відхилити результати його розгляду у першому читанні», – повідомив Пашинський.  

Однак, як він стверджує, його комітет продовжить боротися за повернення коштів Януковича.

Читайте також: