Мін’юст України 2 роки домагається передачі ув’язнених з Криму, – Андрій Помазанов

Як стверджує народний депутат України від «Народного фронту» Андрій Помазанов, Міністерство юстиції України вже більше двох років веде переговори з російською стороною щодо передачі українських в’язнів, які відбувають покарання в установах на території окупованого Криму. Однак, за його словами, росіяни не бажають йти назустріч.  

«Наскільки відомо, велику кількість в’язнів вже перемістили або збираються перемістити у в’язниці Ростовської області. Це така вже зловісна область для української держави, тому що там відбувалися і замовні суди, і затримання, і там розміщували органи виконання покарань для наших громадян. Частина з цих ув’язнених буде переміщена в в’язниці Ростовської області, інша, можливо, піде по інших регіонах», – розповів політик.   

При цьому Андрій Помазанов нагадав, що російський омбудсмен раніше заявляла про те, що не проти передати ув’язнених, проте конкретних пропозицій поки не було.  

Related Post

Також депутат додав, що в Україні достатньо місця для розміщення ув’язнених з окупованих територій.  

«Система розрахована на більш ніж 200 тисяч ув’язнених. Зараз у в’язницях України знаходиться менше 70 тисяч. Тобто, у нас є можливість прийняти не лише 2200 засуджених з окупованого Криму, а й з інших територій, які окупувала Росія», – зазначив він.

Leave a Comment