fbpx
Окупація Криму

Мін’юст України 2 роки домагається передачі ув’язнених з Криму, – Андрій Помазанов

Як стверджує народний депутат України від «Народного фронту» Андрій Помазанов, Міністерство юстиції України вже більше двох років веде переговори з російською стороною щодо передачі українських в’язнів, які відбувають покарання в установах на території окупованого Криму. Однак, за його словами, росіяни не бажають йти назустріч.  

«Наскільки відомо, велику кількість в’язнів вже перемістили або збираються перемістити у в’язниці Ростовської області. Це така вже зловісна область для української держави, тому що там відбувалися і замовні суди, і затримання, і там розміщували органи виконання покарань для наших громадян. Частина з цих ув’язнених буде переміщена в в’язниці Ростовської області, інша, можливо, піде по інших регіонах», – розповів політик.   

При цьому Андрій Помазанов нагадав, що російський омбудсмен раніше заявляла про те, що не проти передати ув’язнених, проте конкретних пропозицій поки не було.  

Також депутат додав, що в Україні достатньо місця для розміщення ув’язнених з окупованих територій.  

«Система розрахована на більш ніж 200 тисяч ув’язнених. Зараз у в’язницях України знаходиться менше 70 тисяч. Тобто, у нас є можливість прийняти не лише 2200 засуджених з окупованого Криму, а й з інших територій, які окупувала Росія», – зазначив він.

Читайте також: