fbpx
Політика

Україна повинна почати серійне виробництво безпілотників, – Олександр Турчинов

Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, останнім часом бойовики активно використовують на Сході нові безпілотники як для розвідки та коригування вогню, так і для нанесення пошкоджень українській техніці, складам і логістичним центрам. При цьому він додав, що багато безпілотників потрапляють на територію України з Росії.  

На думку Турчинова, у України немає іншого вибору, окрім як приступити до розробки власних бойових і розвідувальних безпілотників.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Ми вже маємо серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, які здійснюють розвідку і корекцію вогню, але поки відсутнє серійне виробництво бойових безпілотників», – розповів він.  

Як вважає політик, до виробництва повинен також підключитися і флагман української авіації – ДП «Антонов».   

«Найближчим часом підприємство має забезпечити виробництво оперативно-тактичних і стратегічних безпілотників, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора, а також здатних нести потужні ракети «повітря-земля». Окреме завдання, яке ми ставимо перед конструкторами і виробниками, – це ефективні засоби для боротьби з ворожими безпілотниками, що дозволяють швидко їх знайти і знешкодити», – додав Олександр Турчинов.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Читайте: У 2016 році на сході України загинуло 42 військовослужбовця

Читайте також: