fbpx
Політика

Вибори на Донбасі неможливі без припинення вогню, – Сергій Алексєєв

Як повідомив народний депутат України від фракції «БПП» Сергій Алексєєв під час зустрічі з представниками італійської делегації в Парламентській Асамблеї ОБСЄ, законодавчий процес для проведення виборів на Донбасі вже запущений, однак без припинення вогню і встановлення миру його завершення неможливо.  

«Для проведення виборів на Донбасі необхідне повне припинення вогню. Відповідний законодавчий процес уже запущено. Однак вогонь не припиняється і Мінські домовленості не виконуються. Спочатку повинен бути припинений вогонь, а вже потім буде вирішуватися питання виборів на Донбасі, тому що не можна проводити вибори на територіях, які обстрілюють», – сказав він.  

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

При цьому представники української делегації відзначили, що для того, щоб якомога швидше досягти миру на Донбасі, необхідно продовжити санкції проти Росії. На їхню думку, це єдиний дипломатичний інструмент, що дозволяє стримувати російське керівництво.  

«Можливо, не всім в Україні подобаються Мінські домовленості, але ми повинні їх виконувати, щоб на Донбасі, нарешті, запанував мир. З боку ж наших міжнародних партнерів ми очікуємо узгоджену позицію і продовження санкцій, які на даний момент є єдиним дієвим дипломатичним інструментом», – констатував Сергій Алексєєв.   

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Читайте: Вибори на окупованих територіях Донбасу неможливі в найближчі роки, – Тарас Чорновіл

Читайте також: