fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 26 травня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 26 травня 2016 року.

Дональд Трамп став кандидатом в президенти США від республіканців

Претендент на висунення в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп отримав достатню підтримку від делегатів і тепер він зможе висуватися на вибори в листопаді.

У Канівському і Київському водосховищах заборонили ловити рибу

У Канівському і Київському водосховищах заборонили промисловий вилов риби. Рішення було прийнято комісією Київської облради з питань екології. За словами депутата Київської облради Олексія Дорошенко, заборона введена на два роки.

Облікова ставка знижена до 18% річних, – НБУ

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Національний банк України знижує облікову ставку до 18% річних з 27 травня 2016 року. Про це йдеться в рішенні «Про регулювання грошово-кредитного ринку», опублікованому на сайті регулятора. У НБУ відзначили, що зниження облікової ставки стало можливим завдяки стійкій тенденції до уповільнення споживчої інфляції, яка узгоджується з інфляційними цілями на 2016 і 2017 роки.

Ембер Хьорд і Джонні Депп розлучаються

Як стверджують західні ЗМІ, американська актриса Ембер Хьорд, що є дружиною відомого актора Джонні Деппа, подала на розлучення. Повідомляється, що причиною такого кроку послужили серйозні протиріччя у відносинах знаменитостей. Ембер Херд нібито подала заяву ще минулого понеділка.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

СБУ заборонила Горбачову відвідувати Україну

Екс-президенту СРСР Михайлу Горбачову заборонено в’їжджати на територію України в найближчі п’ять років. Про це повідомила в соцмережі Facebook спікер СБУ Олена Гітлянська.

Ангела Меркель: "Санкції проти Росії поки збережуться"

Країни "Великої сімки" планують продовжити санкції проти Росії. З такою заявою виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Джамала і Ніна Матвієнко удостоєні звання "Почесний громадянин Києва"

Рішенням Київської міської ради переможниця "Євробачення 2016" Сусанна Джамаладінова (співачка Джамала) і народна артистка України Ніна Матвієнко отримали звання "Почесний громадянин Києва"

Читайте також: