Асоціація міст України повинна більш активно співпрацювати з ВР, – Віталій Кличко

Як вважає мер Києва Віталій Кличко, Асоціація міст України, головою якої він є, повинна більш ефективно співпрацювати з Верховною Радою, від якої залежить прийняття багатьох важливих для асоціації законопроектів.  

«На жаль, не всі законопроекти приймаються на користь міст. І ми повинні, незалежно від наших політичних поглядів, переконувати депутатів, знаходити аргументи, щоб змусити парламент відстоювати інтереси місцевих громад», – підкреслив він.  

Віталій Кличко нагадав, що в парламенті зареєстровано два законопроекти, які передбачають зарахування 30% надходжень від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, які використовуються як компоненти моторних палив, до спеціального фонду бюджетів областей.  

«Тобто мова йде про вилучення таких надходжень із загального фонду бюджетів міст, сіл, селищ, об’єднаних територіальних громад. Це неприйнятні зміни. Ми вимагаємо залишити 100% надходжень від акцизного збору в місцевих бюджетах. Акцизи – один з важливих джерел наповнення кожного міського бюджету», – сказав міський голова.  

Related Post

Також він звернув увагу на те, що в парламенті зареєстровані законодавчі ініціативи, спрямовані на реформування системи охорони здоров’я в Україні. Однак, за його словами, ці законопроект передбачає консолідацію коштів на рівні обласних бюджетів та звуження повноважень органів місцевого самоврядування в сфері управління, планування і фінансування охорони здоров’я.  

«А це не відповідає децентралізації», – зазначив Віталій Кличко.   

Читайте: Київрада проголосувала за відновлення діяльності райрад у столиці

Фото: media.novostimira.com 

Leave a Comment