fbpx
Політика

Асоціація міст України повинна більш активно співпрацювати з ВР, – Віталій Кличко

Як вважає мер Києва Віталій Кличко, Асоціація міст України, головою якої він є, повинна більш ефективно співпрацювати з Верховною Радою, від якої залежить прийняття багатьох важливих для асоціації законопроектів.  

«На жаль, не всі законопроекти приймаються на користь міст. І ми повинні, незалежно від наших політичних поглядів, переконувати депутатів, знаходити аргументи, щоб змусити парламент відстоювати інтереси місцевих громад», – підкреслив він.  

Віталій Кличко нагадав, що в парламенті зареєстровано два законопроекти, які передбачають зарахування 30% надходжень від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, які використовуються як компоненти моторних палив, до спеціального фонду бюджетів областей.  

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«Тобто мова йде про вилучення таких надходжень із загального фонду бюджетів міст, сіл, селищ, об’єднаних територіальних громад. Це неприйнятні зміни. Ми вимагаємо залишити 100% надходжень від акцизного збору в місцевих бюджетах. Акцизи – один з важливих джерел наповнення кожного міського бюджету», – сказав міський голова.  

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Також він звернув увагу на те, що в парламенті зареєстровані законодавчі ініціативи, спрямовані на реформування системи охорони здоров’я в Україні. Однак, за його словами, ці законопроект передбачає консолідацію коштів на рівні обласних бюджетів та звуження повноважень органів місцевого самоврядування в сфері управління, планування і фінансування охорони здоров’я.  

«А це не відповідає децентралізації», – зазначив Віталій Кличко.   

Читайте: Київрада проголосувала за відновлення діяльності райрад у столиці

Фото: media.novostimira.com 

Читайте також: