fbpx
Політика

Повернення Савченко: Завдяки вам я вижила

Засуджена в Росії українська льотчиця Надія Савченко в середу повернулася в Україну. Як стало відомо раніше, її обміняли на російських спецназівців Олександра Александрова та Євгенія Єрофєєва. Після приземлення в аеропорту «Бориспіль» Надія Савченко сказала свої перші слова на свободі журналістам.

Читайте: Марк Фейгін: "Наша стратегія політичного захисту дала результат"

«Прошу вибачення у тих матерів, сини і дочки яких в неволі. А я – на свободі!» – сказала українська льотчиця.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також вона подякувала своїм друзям і недругам за те, що не дивлячись на всі випробування долі, вона вижила і повернулася на батьківщину.

«Спасибі, завдяки вам я вижила! І дякую тим, хто хотів мені зла – назло я вижила», – зазначила Надія Савченко.  

Читайте: Ірина Геращенко анонсувала звільнення ще двох політв’язнів

Також вона попросила журналістів не турбувати її запитаннями. На всі питання льотчиця пообіцяла відповісти трохи пізніше в Адміністрації президента в присутності своїх адвокатів, сестри і мами.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Напередодні прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін підписав указ про помилування українки Надії Савченко. Про її помилування нібито просили родичі загиблих журналістів ВГТРК «з міркувань гуманності».

А тим часом звільнені в Україні Олександр Александров і Євгеній Єрофєєв вже приземлилися в Росії. Їх зустрічали лише кілька людей. Ажіотажу навколо цієї події в пресі не було.

Читайте також: