fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за тиждень (16 – 22 травня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (16 – 22 травня 2016 року).  

Луческу йде з "Шахтаря"  

Фінальний матч за Кубок України став останнім в "шахтарській" кар’єрі Мірчі Луческу, Містер залишає пост головного тренера команди.

Фінал Кубка України. "Шахтар" обіграв "Зорю"

У Львові на "Арені-Львів" "Шахтар" обіграв луганську "Зорю", тим самим, отримавши Кубок України в десятий раз.

АЗС підозрюються в змові, – Гройсман

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман планує наступного тижня провести нараду в зв’язку з підвищенням цін на паливо на АЗС. Він вважає, що дії трейдерів "можуть носити ознаки змови".

Літак А320 авіакомпанії EgyptAir пропав з радарів в повітряному просторі Єгипту  

Авіакомпанія EgyptAir повідомляє, що пасажирський літак Airbus A320 (рейс MS804 – слідував з Парижа в Каїр) пропав з радарів. Авіалайнер вилетів з Парижа о 23:09 за центральноєвропейським літнім часом, на його борту знаходилося 59 пасажирів, а також екіпаж у складі 10 чоловік. Зв’язок з літаком був втрачений в 02:45 за Каїрському часу

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Чорногорія стала одним з членів НАТО

19 травня в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулася історична подія: тут був підписаний протокол про приєднання Чорногорії до Альянсу.

В’ятрович: "Нова назва Дніпропетровська – Дніпро"

Глава Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович прокоментував перейменування Дніпропетровська і розповів про те, як російською мовою пишеться нова назва міста.

"Важливе уточнення – нова назва Дніпропетровська російською мовою пишеться так: Дніпро", – написав він у своєму мікроблозі Twitter.

Сайт «Миротворець» відновить свою роботу

Представники сайту «Миротворець» вирішили відновити свою роботу. Про це йдеться в заяві на самому сайті.

Фінал Ліги Європи 2015/2016. «Севілья» виграє турнір третій рік поспіль

Незважаючи на всі букмекерські прогнози, «Севілья» змогла стати тріумфатором Ліги Європи третій рік поспіль. Підопічні Унаї Емері перемогли з рахунком 1:3.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Wizz Air повернеться на український ринок  

Лоу-кост Wizz Air розглядає можливість розширення своєї присутності на українському ринку. 17 травня про це заявив гендиректор авіакомпанії Йожеф Вараді.

Європейський мовний союз залишив Україну переможцем "Євробачення 2016"

Європейський мовний союз розглянув петицію з вимогою переглянути підсумки конкурсу Євробачення і прийняв рішення залишити Україну переможцем 2016 року.

Джамала отримала звання Народної артистки України

"Президент присвоїв Джамалі звання народної артистки України", – написав представник Глави держави Святослав Цеголко в Twitter.

Підозрювані у вбивстві Тараса Познякова оголошені в міжнародний розшук

Українські правоохоронці оголосили підозрюваних у викраденні і вбивстві львів’янина Тараса Познякова в міжнародний розшук для збільшення кола пошуку.

Георгій Тука запропонував депутатам переглянути «закон Савченко»  

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука запропонував народним депутатам переглянути «закон Савченко» 

Читайте також: