fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Дмитро Тимчук розповів про підрив обороноздатності України за часів Януковича

Координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук розповів про підрив обороноздатності України за часів правління Віктора Януковича.  

Вчора Комітет ВР розглянув документи, що стосуються кількості озброєння, військової техніки та військового майна, розпроданого при різних міністрах оборони.  

«Цифри просто шокують. Так, згідно з документами, в період правління Януковича (2010-початок 2014 рр, міністри оборони М.Єжель, М.Саламатін, П. Лебедєв) тільки танків було розпродано, увага, 477 од. (ще 5 – «подаровані», тобто «передані на безоплатній основі») – при тому, що, наприклад, в бойовому складі Бундесверу на кінець 2015 р було всього 225 танків, а в арміях Франції та Великобританії й того менше. Також іншої бронетехніки (БМП, БТР) при Януковичі продано 330 од. (ще 4 «подаровані»); зі складу Повітряних сил було продано 94 літака і БПЛА, 145 вертольотів. Також стрілецької зброї продано майже 740 000 одиниць (ще майже 1 300 од. армія передала незрозуміло кому безкоштовно); ракетно-артилерійського озброєння продано майже 6 000 од. (ще 12 од. «подаровані»), автомобільної техніки – 3 016 од. (5 «подаровані»). Це до відповіді на питання, чому до початку агресії Росії наша держава раптом виявилася беззбройною, чому мобілізованих озброювали древньою стрілецькою зброєю з баз зберігання, а на передову доставляли на громадському транспорті», – написав він у Facebook.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: