Україна не платитиме за газ, який “Газпром” поставляє на окуповані території Донбасу

"Нафтогаз України" не буде оплачувати поставки газу "Газпромом" на непідконтрольні території Донбасу. 18 травня про це повідомляє прес-служба компанії.

"Нафтогаз України" не купує газ у "Газпрому" з листопада 2015 року, а до цього імпортував газ виключно через пункти входу в ГТС на підконтрольній Україні території. Всі куплені "Нафтогазом" обсяги газу враховані сторонами і оплачені "Нафтогазом". Компанія очікує, що рішення по всім взаємним вимогам по існуючим між "Нафтогазом" і "Газпромом" контрактам винесе арбітраж", – йдеться в повідомленні.

У компанії також додали, що російська компанія запропонувала "Нафтогазу" заплатити $0,67 млрд за газ, який був поставлений "Газпромом" на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей за період з лютого 2015 року по квітень 2016 року.

Related Post

"Нафтогаз" не приймає газ за контрактом з "Газпромом" на газовимірювальних станціях (ГВС) Прохорівка і Платово. Дані про постачання газу через зазначені ДВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання природного газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті "Нафтогазом", – уточнюють у прес-службі.

Нагадаємо, що "Газпром" зажадав від України заплатити за поставлений на Донбас газ.

Leave a Comment