fbpx
Економіка

Стартова ціна ОПЗ складає 13,175 млрд грн, – Кабмін

Кабінет міністрів затвердив умови приватизації 99,6% акцій одного з найбільших в Україні виробників хімічної продукції – Одеського припортового заводу (ОПЗ) зі стартовою ціною пакета акцій підприємства в 13,175 млрд грн.

Глава Фонду державного майна України (ФДМУ) Ігор Білоус в ході виступу на засіданні уряду зазначив, що така ціна була сформована за результатами незалежної оцінки пакета акцій і затверджена конкурсною комісією з приватизації заводу.

В ході обговорення стартової ціни пакета акцій ОПЗ народний депутат Андрій Журжій повідомив про те, що в 2009 році на аукціоні з продажу даного підприємства, результати якого ФДМУ скасував, кінцева ціна склала 620 млн дол., Тому потрібно встановити більш високу ціну на основі раніше сформованої вартості заводу на минулому аукціоні.

«Ціна встановилася на рівні 620 млн дол. Логічно відштовхуватися від 600 мільйонів доларів. Тоді Фонд держмайна скасував результати аукціону, бо ціна виявилася занадто низькою», – сказав він.

У свою чергу міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зазначив, що при встановленні початкової ціни необхідно враховувати курс долара.

«На початок 2009 року початкова ціна Одеського припортового заводу становила 4 мільярди гривень, або 494 мільйонів доларів. Курс тоді був 8,1 гривні за долар. За станом на 16 травня 2016 року курс дорівнював 25,1 гривні за долар. Ціна 13,175 мільярда гривень, або 522 мільйони доларів. Навіть з урахуванням курсу стартова ціна зараз вище на 28 мільйонів доларів», – сказав міністр, додавши, що не можна порівнювати кінцеву ціну пакета акцій заводу за результатами аукціону і його стартову ціну.   

Джерело: УНІАН Фото: media.novostimira.com

Читайте також: