fbpx
Політика

Гройсман доручив інвентаризувати фонди культурної спадщини України

Днями стало відомо про викрадення з Центральної наукової бібліотеки імені Вернадського найстарішою української друкованої книги «Апостол» Івана Федорова. Інцидентом обурені не тільки жителі України, але і, в першу чергу, влада. Особливо засмутив цей факт прем’єра Володимира Гройсмана. Профільним міністрам він доручив провести інвентаризацію фондів культурної спадщини України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Наскільки я розумію, це не перший випадок, коли з наших спеціальних фондів зникають рідкісні унікальні твори, які є надбанням усього українського народу. Я вважаю, що настав той час, коли ми повинні жорстко проінвентаризувати все те, що маємо, зрозуміти, що було втрачено і що зроблено, щоб повернути такі фонди», – заявив на засіданні Кабміну в середу, 18 травня, Володимир Гройсман.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Він доручив профільному віце-прем’єру Павлу Розенко спільно з міністром культури опрацювати питання публічного та якісного процесу інвентаризації, щоб орієнтуватися в цьому питанні і повернути все, що було вкрадено.

Читайте також: