fbpx
Політика

Антон Геращенко закликав закрити кримінальну справу проти волонтерів проекту «Миротворець»

Народний депутат Верховної Ради Антон Геращенко заявив, що кримінальна справа проти волонтерів проекту «Миротворець» має бути закрита.  

«Звернувся до Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і голови СБУ з вимогою закрити кримінальну справу, розпочату проти волонтерів проекту "Миротворець" за публікацію контактних, а не персональних даних журналістів, акредитованих в так званій "ДНР", як необґрунтоване і незаконне. Волонтери проекту "Миротворець" не порушували Конституцію і закони України! У них, як і у кожного громадянина і журналіста, є право поширювати будь-яку інформацію, яка не заборонена законом. У тому числі і інформацію, отриману в результаті злому баз даних терористичної організації ДНР», – написав він у Facebook.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Читайте: Зорян Шкіряк анонсував запуск нових проектів замість сайту «Миротворець»  

Нагадаємо, днями навколо сайту «Миротворець» розгорівся скандал. Представники сайту опублікували дані близько 5 тис. журналістів, які отримали акредитацію у терористів самопроголошеної ДНР.  

Журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних. Це призвело до того, що прокуратура почала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів", ЄС зажадав видалити дані акредитованих журналістів, а омбудсмен Валерія Лутковська попросила закрити сайт «Миротворець». Це призвело до його закриття.

Читайте також: