fbpx
Окупація Криму

18 кримських татар знаходяться за гратами в РФ, – Рефат Чубаров

На сьогоднішній день за гратами в РФ знаходяться 18 кримських татар. Про це під час брифінгу "Крим і кримські татари: наслідки депортації 1944 року і загрози окупації 2014 року" повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент УНН.  

Читайте: МЗС України наполягає на необхідності допуску міжнародних організацій в Крим

"18 кримських татар сьогодні знаходяться за гратами. На жаль, за всіма нашими даними, цей список буде розширюватися найближчими днями. Серед них заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, громадська активістка Надія Сава", – зазначив він.

Рефат Чубаров також додав, що Росія, звинувачуючи затриманих кримських татар в організації і підготовці терористичних актів, намагається створити аргументи для західного суспільства, мовляв РФ протистоїть не громадянам України, а мусульманським екстремістам.

"14 затриманим кримським татарам оголошені звинувачення в організації і підготовці терористичних актів. Це говорить про те, що, окупаційна влада намагається створити ті, аргументи, які дозволять обдурити західне суспільство, мовляв Росія протистоїть не кримським татарам, які не громадяни України, а якимось, вигаданим Російською Федерацією мусульманським екстремістам", – повідомив глава Меджлісу.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: