Нічні автобуси в Києві з’являться до середини липня, – «Київпастранс»

Перші нічні автобуси в Києві планують запустити до середини липня цього року, вже визначені три маршрути, які курсуватимуть по місту. Про це в коментарі УНН повідомила керівник служби маркетингу і зв’язку з громадськістю КП "Київпастранс" Анна Бондар.

"14 квітня 2016 року керівником Департаменту інфраструктури КМДА було підписано розпорядження про введення трьох автобусних маршрутів, які будуть працювати в нічному режимі, починаючи з 12:00 до 6:00 ранку. Це три маршрути… один з яких починав би свою роботу від Центрального залізничного вокзалу та йшов би до метро "Харківська", інший від Центрального залізничного вокзалу та йшов би на проспект Гонгадзе (проспект в Подільському районі Києва, житловий масив Виноградар – ред.), і третій від Кадетського Гаю (Солом’янський район – ред. ) до вулиці Милославської (Деснянський район, житловий масив Троєщина – ред.). це 133, 136 і 137 номери. Згідно із законодавством України, з моменту оголошення про відкриття автобусних маршрутів проходить місяць, і потім наступним етапом – це оголошення про початок тендерної процедури на обслуговування зазначених маршрутів. На даний момент готується документація, і найближчим часом буде оголошено відкритий тендер, в якому зможуть взяти участь усі бажаючі перевізники, які будуть підходити під ті технічні вимоги, які будуть оголошені в тендерній пропозиції", – повідомила Анна Бондар.

За її словами, тендер буде проходити один місяць, за результатами конкурсу буде обраний перевізник, з яким протягом двох тижнів повинні підписати договір на обслуговування, де будуть чітко прописані умови, вартість, кількість рухомого складу і термін дії цього договору.

Related Post

"Тому, дійсно, найближчим часом, думаю, десь в середині липня в Києві буде три зазначених нічних маршрути", – зазначила Бондар.

Вартість проїзду в нічних автобусах ще не встановлена, проте вона точно буде більшою з двох причин. По-перше, згідно із законодавством, нічні водії будуть мати подвійну оплату, а також сам маршрут повинен бути прибутковим для перевізника.

"Кінцева вартість ще не встановлена. Думаю, вона буде там десь … від 10 до 15 грн. Це буде залежати від довжини маршруту", – додала Анна Бондар.

  Фото: media.novostimira.com

Leave a Comment