fbpx
Політика

Віталій Кличко привітав ветеранів з 9 травня

Міський голова Києва Віталій Кличко, вже за традицією, проїхався з ветеранами в Пущу-Водицю на трамваї і привітав захисників і воїнів, передає УНН.

По дорозі в Пущу-Водицю В. Кличко поспілкувався з ветеранами Другої світової, воїнами-афганцями та героями АТО.

У Пущі-Водиці для ветеранів приготували традиційну польову кашу. Під час розмови ветерани Другої світової підкреслили, що вони своїм прикладом передали естафету молодому поколінню українців, які сьогодні захищають незалежність України на Донбасі, і які повинні повернутися теж з перемогою.

"Сьогодні я хотів би привітати кожного з вас з Днем Перемоги над нацизмом, і подякувати за те, що ми живемо у вільній країні, уклін вам за ваш подвиг. Хочу подякувати воїнам, всім захисникам, які віддавали своє здоров’я, а багато – і життя, щоб захистити свою землю. Найсумніше, що для того, щоб досягти миру, доводиться платити високу ціну", – зазначив Кличко.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Міський голова підкреслив, що ніхто не думав, що знову для українського народу стане актуальним повернення миру на свою землю, а сім’ї отримуватимуть повідомлення про загибель бійців.

"Я хочу привітати всіх вас з Днем Перемоги та вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за свою Батьківщину. – І під час Другої світової, і відбиваючи російську агресію на Сході України", – сказав В. Кличко.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Ветерани ділилися спогадами і давали настанови бійцям АТО, спілкувалися, жартували, а потім всі разом сфотографувалися.

Вранці Кличко взяв участь у покладанні квітів до могили Невідомого Солдата та в молитві капеланів – учасників АТО за мир і перемогу на Володимирській гірці.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: