fbpx
Політика

У Закарпатській області з’явилося консульство Румунії

Консульство Румунії сьогодні відкрили в селищі Солотвино Тячівського району Закарпатської області. Це четверте консульство на території області (є два консульства Угорщини, і одне – Словаччини), передає кореспондент УНН.

За словами міністра закордонних справ Румунії Лазара Каменеску, до цієї дипломатичної події йшли досить довго, але відкриття консульства є запорукою стійких відносин між двома країнами і демонструє впевненість Румунії в стабільних відносинах прикордонних територій двох країн.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Офіційна частина продовжилася в Солотвинській селищній раді. На офіційній зустрічі Лазар Каменеску заявив, що сьогодні міністри закордонних справ України і Румунії підпишуть угоду, згідно з якою Румунія скасує плату за візи для українців.

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявив про всебічну підтримку румунської громади на території області.

Також директор солотвинського ліцею з румунською мовою навчання подякувала голові відомства закордонних справ Румунії та Закарпатській ОДА в особі Г.Москаля за забезпечення навчання школярів на їхній рідній мові – румунській. Вона висловила надію, що з відкриттям консульства ліцей отримає доступ до європейських фондів, за допомогою яких поліпшать умови навчання.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Крім того, вона звернулася до Л.Каменеску з проханням збільшити обсяг місць у румунських вузах для випускників українських шкіл з румунською мовою навчання.  

Читайте: Геннадій Москаль вирішив покинути пост голови Закарпатської ОДА

Читайте також: