fbpx
Економіка

Розенко пропонує сільським жителям відмовитися від газу

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко пропонує сільським жителям відмовитися від споживання газу, оскільки це єдиний шлях до енергетичної незалежності України. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Еспрессо.ТВ».

«Для жителів сільських територій відмова від газу перспективна в плані енергозбереження. Так, це радикальний крок … але необхідно думати над відмовою від споживання газу», – сказав він.

Читайте: Ціну на газ буде знижено до 6879 грн за тисячу кубометрів, – Гройсман

Павло Розенко підкреслив, що українцям нема чого сподіватися на здешевлення блакитного палива, а тому необхідно шукати більш дешеву альтернативу і скорочувати обсяги споживання газу. У цьому плані Україна вже зробила перший важливий крок – відмовилася від російського газу.

Читайте: Вперше за всю історію України перезимувала без російського газу, – Яценюк

«Останні 10 років непробудного популізму привели нас до того, що ми прийшли до «часу ікс», коли невідкладно повинні робити вибір – буде Україна реально незалежною, перш за все від Росії, чи ні … Ми сьогодні повинні заплатити свою ціну за реальну незалежність України. .. Зменшення споживання газу – це шлях до енергетичної незалежності», – зазначив віце-прем’єр.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: