fbpx
Політика

Геннадій Москаль вирішив залишити посаду голови Закарпатської ОДА

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль направив на ім’я прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана звернення з проханням звільнити його з займаної посади. У листі Геннадій Москаль пояснив своє рішення тим, що без його відома було усунуто з посади керівника Закарпатської митниці Володимира Колесникова і було призначено людину, яка, як він вважає, буде покривати «сигаретну мафію».  

«З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу Вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст.118 Конституції України, і направити подання Президенту України про моє звільнення з займаної посади», – пише Москаль.  

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За його словами, зараз на Закарпатті йде повторення ситуації, яка привела до кривавих подій 11 липня 2015 року в Мукачевому.  

«І я не можу бути в ній стороннім спостерігачем. Здолати контрабанду в окремому регіоні в умовах, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки – намагаються відновити тіньові схеми, – неможливо. Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами в суспільстві. А зараз Закарпаття віддається на відкуп контрабандистам і вмикається зелене світло для незаконного переміщення сигарет через державний кордон. Коли починалася боротьба з контрабандою, про такий розвиток подій мене попереджали. На жаль, ці попередження починають збуватися», – констатував політик.

Читайте також: