fbpx
Новини світу

У Португалії затримали членів російського злочинного угрупування

Правоохоронними органами Португалії була проведена секретна операція під кодовою назвою «Матрьошка», в ході якої затримали членів транснаціональної злочинної групи, що складається в основному з російських громадян і займалася відмиванням грошей через місцеві футбольні клуби.  

Відповідна інформація була оприлюднена Європолом – поліцейської службою Європейського Союзу.  

Наскільки відомо, Португалія займалася даними розслідуванням протягом року. В операції «Матрьошка» були задіяні близько 70 поліцейських. В результаті вдалося затримати трьох ключових фігур злочинного угрупування. При цьому обшуки були проведені в 22 будинках і компаніях, включаючи чотири великих футбольних клуби.  

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Згідно з даними ЗМІ, мова йде про клуби «Спортинг», «Бенфіка», а також «Лейрії», чий президент – російський бізнесмен Олександр Толстіков – виявився в числі затриманих. Назва четвертого клубу не повідомляється.  

В Європолі повідомили, що угрупування знаходило європейські футбольні клуби, які страждали від фінансових проблем, і надавало їм допомогу пожертвами чи інвестиціями. Потім ці клуби купувалися на підставних осіб, за спиною яких вже були непрозорі мережі холдинг-компаній, що належать зареєстрованим в офшорних зонах «фірмам-одноденкам». Після цього рахунки клубів використовувалися для відмивання грошей через різні акції на трансферному ринку і угод з правами на телевізійні трансляції.

Читайте також: