fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 4 травня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 4 травня.

Радбез ООН проведе екстрене засідання через ситуацію в Сирії  

Сьогодні, 4 травня, відбудеться екстрене засідання Ради Безпеки ООН, ініціаторами якого виступили Франція і Великобританія. Причиною тому є різка ескалація ситуації в сирійському місті Алеппо.  

Як заявив представник Великобританії в ООН Меттью Райкрофт, ситуація в Алеппо вимагає негайного втручання з боку Європи. За його словами, зараз це повинно бути пріоритетною темою.

Кремль буде посилювати заходи з витіснення кримських татар, – Джемілєв  

Уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що РФ буде посилювати заходи з витіснення кримських татар з анексованого Криму.  

«Москва почала масштабну роботу по розколу кримських татар, переслідуванню і депортації активістів, роботу зі створення «ручних» організацій кримських татар на противагу Меджлісу, залякування всього народу – в першу чергу, за допомогою викрадення і вбивств окремих людей і т.д. Великих успіхів вони в цьому плані ще не домоглися, але дуже стараються», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Звільнився в.о. заступника Саакашвілі Олександр Боровик

Виконуючий обов’язки заступника голови Одеської обладміністрації Олександр Боровик прийняв рішення піти у відставку.

Про це сам політик написав у середу, 4 травня, на своїй сторінці в Facebook.

Порошенко дозволив не віддавати борг Росії

Президент Петро Порошенко підписав закон про безстроковий мораторій на виплату РФ боргу Януковича.

Таким чином, продовжений тимчасовий мораторій на виплати за випущеними в грудні 2013 року і викупленими РФ дворічним єврооблігаціями на $ 3 млрд, який закінчується 1 липня 2016 року.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

"Повернуто з підписом від президента", – йдеться на сайті Верховної Ради.

Єврокомісія підтримала введення безвізового режиму з Туреччиною

Європейська комісія сьогодні в Брюсселі погодила рішення про введення безвізового режиму з Туреччиною, тепер остаточне рішення буде приймати Европарламет і країни-члени ЄС.

"Туреччина досягла вражаючих успіхів, особливо в останні тижні після досягнення контрольних показників в дорожній карті по лібералізації візового режиму. Ще багато потрібно за короткий термін зробити, і якщо Туреччина продовжить прогрес, то рішення про скасування віз буде підтримана. Саме тому наші пропозиції про введення безвізового режиму відкриває шлях для того, щоб Європейський парламент і держави-члени ЄС прийняли остаточне рішення про скасування візового режиму, після того як будуть виконані Туреччиною всі умови", – зазначив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Читайте також: