fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 3 травня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 3 травня.

Влада Пуерто-Ріко оголосила про дефолт  

Влада Пуерто-Ріко оголосила про неможливість виплатити частину державного боргу в розмірі 422 мільйонів доларів.  

Рішенню оголосити дефолт передували безуспішні переговори про можливість полегшення економічного становища держави. Губернатор острова Алехандро Гарсія Паділья звернув увагу на те, що попереджав про неможливість погашення державного боргу ще в минулому році.

Туреччина готова ввести безвізовий режим для ЄС  

Туреччина готова ввести безвізовий режим для країн-членів Європейського Союзу. Відповідні дані містяться в офіційному урядовому віснику. У документі підкреслюється, що дана міра почне діяти після прийняття відповідного рішення з боку Європи, а саме – запровадження безвізового режиму для турецьких громадян.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Українські біатлоністи потрапили в ДТП під Києвом

Біатлоністи збірної України Артем Тищенко та Сніжана Тісеева потрапили в ДТП під Києвом, їхня машина згоріла. Про це повідомляє сайт федерації біатлону України.

Сьогодні, 3 травня, стало відомо, що українські біатлоністи А.Тищенку і С.Тісеева потрапили в ДТП.

ІДІЛ звільнила українських медиків, – Павло Клімкін  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив в соціальних мережах про те, що терористичне угруповання «Ісламська держава» звільнила 13 українських медиків, які були взяті в полон раніше. За словами міністра, після звільнення українські медики були доставлені в лівійське місто Бен Джавад.  

«Хороша новина: 13 українських медиків, яких утримувала ІГІЛ, звільнили і перевезли в лівійське місто Бен Джавад. Тримаємо з ними постійний зв’язок», – йдеться в повідомленні Павла Клімкіна. 

Читайте також: