fbpx
Політика

Велосипед може стати найпопулярнішим видом транспорту в Києві, – Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що з часом велосипед стане найпопулярнішим видом транспорту в столиці. За його словами, вже зараз можна звернути увагу на те, що в центрі міста часто великі пробки і, як наслідок, пересуватися на велосипеді виходить куди швидше. До того ж, як він зазначив, у багатьох європейських містах громадяни віддають перевагу велосипедам, відмовляючись від автомобілів і приводячи в якості аргументів то, що їм не потрібно буде платити за паливо, паркування та інше.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У той же час, Віталій Кличко визнав, що досягти цього без створення відповідної інфраструктури неможливо. З цієї причини влада столиці протягом найближчих років має намір відкрити 600 кілометрів велодоріжок по всьому місту.  

«Ми розробили план-схему 600 кілометрів велодоріжок в місті Києві, яка буде реалізована в наступні роки. Зараз розглядаємо можливість, щоб облаштувати велодоріжки і в центрі міста. До кінця року плануємо відкрити ще кілька велодоріжок. Одна з них – від Оболоні до центру міста. Розраховую, що незабаром будуть відкриті доріжки і на Подолі», – розповів він.   

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Читайте: Патрульна поліція пересяде на велосипеди, – Віталій Кличко

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: