fbpx
За кордоном

У МЗС України розповіли про ризики відвідування Росії на травневі свята

Українці, які на травневі свята планують поїздки до Росії, повинні все добре зважити, і якщо немає нагальної потреби – відмовитися від подорожі. Оскільки при відвідуванні Росії жителі України наражаються на небезпеку. У прес-службі МЗС України повідомили, що останнім часом почастішали випадки безпідставного затримання українців на російській території, негуманного ставлення з боку російських правоохоронних органів, їх несумісного з людською гідністю поведінки, застосування неприпустимих методів фізичного і психологічного впливу, в тому числі катувань.

Читайте також:  В Чехії зникла 17 - річна українка

Зокрема, зафіксовані випадки затримання або арешту українців, в речах яких російські прикордонники нібито виявили сторонні предмети, в тому числі наркотики, "підкинуті" третіми особами під час їх в’їзду або перебування на території РФ. Також часто українців втягують у незаконні афери з перевезення наркотиків до країн ближнього зарубіжжя.

«МЗС рекомендує громадянам проявляти підвищену обережність і пильність при отриманні пропозицій від посередницьких структур або окремих осіб з транспортування товару через кордон», – радять у зовнішньополітичному відомстві України.

Читайте також:  В самарській області рф підірвали залізничний міст ― рух поїздів паралізовано, - ГУР

У МЗС скаржаться також, що російська сторона не повідомляє дипломатичним і консульським установам України в РФ про затримання громадян України, чим грубо порушує універсальні норми міжнародного права в сфері дотримання прав і свобод людини, а також свої міжнародно-правові зобов’язання.

Читайте також: