fbpx
Політика

Порошенко назвав проблеми української артилерії

За останні два роки бойових дій на Донбасі Збройні сили України, зокрема, українська артилерія, продемонстрували професіоналізм і повну відданість військовій справі. Однак українські воїни досі потребують посилення захисту та оснащення сучасними засобами артилерійської розвідки. З якими проблемами стикається українська артилерія, розповів президент України Петро Порошенко під час поїздки у військову частину в селищі Дівички Київської області.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Глава держави зазначив, що для успішного виконання завдань ряд проблем потребує вирішення – незадовільний рівень забезпечення військ сучасними радіолокаційними комплексами і лазерними далекомірами, в тому числі приладами нічного-денного бачення; недолік програмно-апаратних засобів для автоматизації процесів керування вогнем на базі планшетів і кишенькових комп’ютерів і відсутність достатнього забезпечення безпілотними комплексами розвідки. Артилерійські підрозділи потребують також оснащення сучасними технічними засобами контрбатарейної боротьби дальньої дії – як вітчизняного виробництва, так і отриманих в рамках міжнародної технічної допомоги.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Упевнений, що озброєні сучасною зброєю та своєю майстерністю українські воїни забезпечать захист встановлених меж, а згодом з бійцями дипломатичного фронту змусять окупантів забиратися з нашої землі», – резюмував Петро Порошенко.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: