fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 13 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 13 квітня 2016 року.

МЗС Великобританії зробило офіційну заяву щодо Надії Савченко

МЗС Великобританії зажадав від російської сторони негайно допустити до української льотчиці Надії Савченко міжнародну медичну бригаду.

"Я глибоко стурбований повідомленнями, що стан здоров’я Надії Савченко серйозно погіршився. Протягом 7 днів вона відмовляється від їжі і води на знак протесту проти свого незаконного утримування в Росії, неповноцінного судового розгляду і вироку", – заявив міністр Великобританії у справах Європи Девід Лідінгтон .

Наталя Поклонська заборонила Меджліс кримських татар

На території анексованого Криму заборонили діяльність Меджлісу кримських татар. Відповідне рішення прийняла так звана «прокурор Криму» Наталія Поклонська.

«Сьогодні мною було прийнято рішення про призупинення діяльності громадського об’єднання «Меджліс кримсько-татарського народу» з метою недопущення порушення федерального законодавства», – повідомила вона російським ЗМІ і додала, що своє рішення направила в Міністерство юстиції Росії для включення Меджлісу до переліку громадських та релігійних об’єднань, діяльність яких припинена на території РФ.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Коаліція більшістю підтримала склад нового уряду

Коаліція абсолютною більшістю підтримала узгоджений склад нового уряду.

Про це повідомив у своєму мікроблозі в Twitter прес-секретар Голови Верховної Ради України Дмитро Столярчук, передає УНН.

"… голосуванням коаліція абсолютною більшістю підтримала узгоджений склад нового уряду", – написав Д.Столярчук.

Раніше коаліція абсолютною більшістю підтримала кандидатуру В.Гройсмана на посаду прем’єра. 

Вірі Брежнєвій відмовили в візі

Популярній співачці Вірі Брежнєвій відмовили у видачі візи. Про це вона повідомила в своєму Instagram, супроводивши пост сумним знімком.

«Коли тобі не дали візу … # печалька # прости мене моя любов», – написала Віра Брежнєва.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

При цьому виконавиця не уточнила, в яку саме країну найближчим часом потрапити вона не зможе. Хтось із передплатників співачки припустив, що їй не дали візу до Великобританії, інші кажуть, що до Латвії.

Микола Тищенко покинув «МастерШеф»

Беззмінний суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Микола Тищенко залишає проект. У шостому сезоні до Ектора Хіменеса-Браво і Тетяні Литвинової приєднається кулінар, постійний експерт програм «Все буде добре» і «Все буде смачно!» Сергій Калінін.

«Сергію Калініну давно і беззастережно довіряють українці. Його досвід і професіоналізм в сфері кулінарії дозволять новому судді «МастерШеф» стати справжнім авторитетом для учасників. Ми раді вітати Сергія в нашій команді», – прокоментував зміни директор творчого об’єднання, що відповідає за виробництво шоу «МастерШеф», Володимир Турич.

Читайте також: