fbpx
Політика

Микола Полозов вимагає від ФСВП видати результати медичного обстеження Савченко

 Адвокат української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов вимагає від ФСВП видати результати її медичного обстеження. Про це він написав у Facebook.  

«Після жахливого п’ятничного аналізу крові, рівень в’язкості якої в чотири рази перевищував норму, у ФСВП схаменулися. Терміново відрядили лікарів і устаткування з Москви, умовили Надію на вливання глюкози і хлориду натрію у вени. Так, на короткий час подібна міра діє. Але хочу нагадати, що Савченко вже сьомий день на сухій голодовці і внутрішньовенні вливання хоч і розріджують кров, заважаючи утворенню тромбів, вони не поповнюють втрати організму. Особливо небезпечне припинення подібних процедур без виходу з голодування. Виникає ефект «рикошету» – стан здоров’я може відразу стати гірше, ніж було до того», – написав він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

При цьому він підкреслив, що немає ніяких документів і результатів аналізів, а довіри лікарям ФСВП немає ніякої. Полозов додав, що Надія Савченко неодноразово вимагала її медичного обстеження незалежною комісією медиків з України або з Німеччини. Вони б могли підтвердити або спростувати заяви лікарів ФСВП.  

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Є надія, що виходячи з меркантильних міркувань про вигоду, яку можна виторгувати за Савченко, Кремль не допустить її смерті. Виконавці розіб’ються у коржик, але будуть підтримувати її основні медичні показники. Але якими методами і засобами? Яким буде життя Надії Савченко до її звільнення?» – додав адвокат.  

Микола Полозов зажадав від лікарів ФСВП негайної передачі результатів аналізів і проведених обстежень Надії Савченко її рідним або адвокатам для отримання експертного висновку про стан її здоров’я.

Читайте також: