Росія має намір передати Україні чотирьох ув’язнених

Міністерство юстиції Російської Федерації ініціювало підготовку документів про передачу чотирьох українських в’язнів на батьківщину для подальшого відбування покарання там. У числі цих ув’язнених Олег Сенцов (на фото), Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв, а також Юрій Солошенко.   

У той же час, як пояснили у відомстві, мова йде лише про підготовку документів – остаточне рішення про передачу ув’язнених буде прийматися федеральними судами.  

Related Post

«На підставі звернень української сторони, що надійшли 10 березня, Мін’юст Росії листами направив в ФСВП доручення підготувати необхідні документи для вирішення питання передачі засуджених А.Кольченка, Г.Афанасьєва, О.Сенцова та Ю.Солошенка, а також перевірити наявність або відсутність підстав, що перешкоджають цій передачі», – йдеться в заяві.  

Міністерство юстиції планує перевірити документи на їх відповідність положенням Конвенції про передачу засуджених від 1983 року і, якщо не виявить підстав, які можуть бути перешкодою для передачі ув’язнених – направить їх в Україну.

Leave a Comment