fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 7 квітня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 7 квітня 2016 року.

Опубліковані перші результати референдуму в Нідерландах

Попередні результати референдуму в Нідерландах по ратифікації угоди про асоціацію між ЄС і Україною говорять про те, що лише 38,1% учасників проголосували "за", а 61,1% виборців – "проти". 0,8% тих, хто проголосував не віддали свій голос ні за один з варіантів.

Явка на референдумі склала 32,1%, при цьому поріг явки, при якому референдум визнається дійсним, становить 30%.

Остаточні результати референдуму в Нідерландах будуть оголошені 12 квітня.

Віктор Лозинський вийшов на свободу

Вчора, 6 квітня, колишній народний депутат Віктор Лозінський вийшов на свободу, залишивши територію Бориспільської колонії. Про це повідомила начальник відділу взаємодії із засобами масової інформації Державної пенітенціарної служби України Катерина Денисюк.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Його відпустили на підставі статті 81 Кримінального кодексу (умовно-дострокове звільнення від відбування покарання – ред.) … Так, його вчора звільнили. Він вже в колонії не знаходиться", – повідомила К.Денісюк.

Рейтинг ФІФА: Україна обганяє Росію

ФІФА представила оновлений рейтинг, в якому збірна України змогла вийти на 22-е місце.

Завдяки двом перемогам у товариських матчах Україна випередила ряд суперників, серед яких і Росію, що йде 27-й, як і Польща.

Очолює рейтинг збірна Аргентини.

Мінфін займеться перевіркою правомірності соціальних виплат

Міністерство фінансів перевірятиме правомірність надання соціальних виплат переселенцям і жителям окупованих територій на Сході України. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

"Паралельно Мінфін запускає свій процес верифікації, який буде стосуватися не тільки вимушених переселенців. Вони в принципі збираються перевірити правомірність надання всіх видів соціальної допомоги. Ми це теж робимо щороку, фактично в щомісячному режимі, але щоб не було спекуляцій навколо того, що Мінсоцполітики саме себе перевіряє і начебто не зацікавлене в перевірці, вирішив Мінфін взяти на себе цю місію", – повідомив він.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Маколей Калкін йде з кінематографа

Американський актор Маколей Калкін йде з кіно.

"Я піду туди, куди мене занесе вітром", – заявив 35-річний актор, який отримав славу завдяки фільмам "Один вдома".

Незважаючи на те, що Калкін і так довгий час не був помічений в успішних проектах, його все ще впізнають на вулиці, тому актор "боїться" зайвий раз вийти з дому.

Читайте також: