У США померла дочка Маяковського

У Нью-Йорку померла єдина дочка видатного російського поета Володимира Маяковського Патриція Томпсон (Олена Маяковська). Про тяжку втрату повідомив директор державного музею Маяковського Олексій Лобов в своєму Facebook. За його словами, Олена Маяковська померла ще 1 квітня. До свого 90-річчя донька Володимира Маяковського не дожила два з половиною місяці.

«Друзі … з важким серцем повідомляю про велику втрату … У п’ятницю в Нью-Йорку померла Патриція Томпсон (Олена Володимирівна Маяковська) … Всього два тижні тому ми обговорювали майбутню виставку … говорили про нову книгу … будували плани на її поїздку до Росії … і ось тепер її немає», – написав Олексій Лобов.

Related Post

Відзначимо, з матір’ю Олени, російською емігранткою Єлизаветою Зіберт Володимир Маяковський познайомився в США під час свого творчого відрядження. Жінка була гідом і перекладачем поета. Пізніше вона стала і матір’ю його єдиної дочки Олени. Дізнавшись про народження дівчинки, Володимир Маяковський дуже зрадів і хотів приїхати в Америку. Але отримати візу в той час було вкрай складно. Але все ж через два роки йому таки відкрили візу для поїздки в Париж. В цей же час Еллі з малятком відпочивали в Ніцці. Там і відбулася перша і єдина зустріч батька і доньки.

Своє життя Патриція Томпсон присвятила вивченню проблем фемінізму та соціології. Вона написала близько 20 книг, в тому числі "Маяковський на Манхеттені" про подорож поета в США. Брала активну участь в роботі Російсько-американського культурного центру «Спадщина».

Leave a Comment